Melci cu nuca

de Irina in Prajituri, 24 Oct 2013 | 46764 vizualizari

 

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac vad ca de fapt nu am foi ci o singura foaie de aluat...
Asa ca, in loc de baclava am facut niste melcisori cu nuca. Buni au fost, dar s-au terminat urgent. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • nuca macinata
  • praf de scortisoara
  • 3 linguri de zahar brun
  • unt topit pt uns foaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca.

Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun. Cred ca fiecare poate pune ingredientele in cantitati mai mici sau mai mari, dupa preferinta.

Am rulat foaia si am taiat rondele, nu foarte groase.

Am uns o tava si am tapetat-o cu hartie de copt, dupa care am asezat rondelele in tava.

Am mai presarat putin zahar pe deasupra fiecarui melc format si am uns marginile aluatului cu unt topit. De obicei ung cu galbenus de ou, dar acum m-am zapacit si am uitat.

Noroc cu untul topit pregatit pentru baclava... :))

Am dat tava la cuptor cam 25 minute, timp in care melcii mei au capatat o nuanta aurie tare frumoasa.

Puteti sa-i serviti si cu putina miere de albine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Deliciu